Lukujärjestys Syksy 2018

Syyskausi 28.8-15.12.2018

 

Ei tunteja: la 6.10.18, ma-ke 15.10-17.10.18, to 6.12.18

Joulujuhla: la 15.12.18

Nappaa paikkasi syksyn tunneille täältä.

Syyskaudella 2018 on tarjolla koko kauden mittaisten kurssien lisäksi 3-5 viikon tiiviskursseja sekä yksittäisiä workshoppeja. Koko kauden mittaisten tuntien ja tiiviskurssien lisätiedot löydät alta. Syyskauden workshop aikataulun löydät täältä.

Tarkemmat kuvaukset kustakin kurssista löydät lukujärjestyksen alta. Koko syyskauden mittaiset kurssit on suunniteltu oppilaiden pitkäjänteistä kehittymistä silmällä pitäen. Kukin ryhmä noudattaa useamman kauden kattavaa opetussuunnitelmaa, jota päivitetään ryhmän etenemisen mukaan. Mikäli haluat osallistua tunneille vain satunnaisesti tai lyhyemmissä pätkissä, suosittelemme tiiviskursseja ja workshoppeja. Jos sopivan tason / tunnin valitseminen mietityttää ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme sopivan tunnin valinnassa.

Mukaan mahtuu vielä seuraaville: 

Tiistai klo 17-18

Reggaeton alkeet 1 / Sanna

Jakso 2 30.10-11.12.18

Alkeiskurssin toisella jaksolla syvennämme lajituntemusta ja perehdymme tarkemmin reggaetonin rytmiikkaan sekä liikemateriaalin variointiin. Sopii 1. jaksolle tai jollekkin muulle reggaetonin tiivis/alkeiskursille osallistuneille.

Torstai klo 17-18

11.10-1.11.18 Booty tekniikka 2, jatko / Emmi (4 vko)

Booty tekniikka 2 sopii aiemmin reggaetonia, twerkiä tai dancehallia tanssineille tai 1 tason kurssille osallistuneille. Kurssilla syvennetään lantionhallintaa ja harjoitellaan vaativampia tekniikoita.

17-18 8.11- 13.12.18 Urban Latin koreografia, avoin taso / Emmi (5 vko)

Takuuvarmaa diiva asennetta tihkuva kurssi, jolla keskitytään koreografia työskentelyyn. Kurssilla yhditellään reggatonin, twerkin, commercial dancen ja hip hopin elementtejä, musiikkina urbaania lattarimusaa ja ajankohtaisia hittejä.  Edellyttää aiempaa tanssikokemusta jostakin katutanssilajista tai osallistumiste Dembow ja Twerk vs Reggaeton tekniikka kursseille. Halukkaat pääsevät esittämään koroegrafian Studio Tamborin joulunäytökseen.

Lauantai klo 14.45-16

13.10-27.10.18 Introduction to Pachanga, avoin taso  / Hanna-Maija (3 vko)

Teho-intro pachangaan! Sopii aiemmin jotain salsan tyylilajeista tanssineille.

10.11-24.11.18 On2 Musicality Shines, alkeet 2- jatko1 / Hanna-Maija (3 vko)

Nykki salsan helmet koreografia muodossa: jazzahtavaa liikettä, monipuolisia askelsarjoja ja rytmikikkailua ja Palladium ajan fiilistä. Sopii on2 salsan perusteet hallitseville.

 

***

Ryhmät joihin ei oteta uusia oppilaita syyskaudella 2018:

Tiiistai

17-18 Reggaeton Alkeet Jakso 1 4.9-23.10.18 (ei tunteja 15.10-17.10.18)

Alkeiskurssin ensimmäisellä jaksolla tutustut lajin tekniikkaan ja liikemateriaaliin. Toki pääset myös joraamaan ja nauttimaan musiikista!

18-19 Rumba & Afro jatko 1 / Hanna-Maija 

Rumban jatko ryhmä syventää syksyllä 2018 rytmiikan ja musiikin tulkintaa sekä vartalon hallintaa. Maustamme rumban liikekieltä myös kuubalaisen afron elementeillä. Musiikkina tunneilla luvassa sekä perinteistä rumbaa että modernimpia tulkintoja. Tekniikka harjoitteissa painottuvat seuraavat teemat:

 • ondulaatiot liikkuvassa liikkeessä
 • rytmiset vaihtelut ja niiden tulkinta liikkeessä
 • rintarangan ja käsivarsien liikkeiden hallinta tanssissa

19-20 Salsa Cuban Fusion jatko 1 / Hanna-Maija TÄYNNÄ!

Salsan jatkoryhmän tunnilla fuusioidaan kuubalaisen salsan, cabaren, rumban ja sonin elementtejä. Tunnit koostuvat lämmittelystä, lyhyestä tekniikkaosiosta ja tanssisarjasta. Syksyn kurssin painopisteet ovat seuraavat:

 • musiikin tulkinta synkooppien ja painonsiirtojen kautta
 • liikkeen flow ja aksentit

20-21 Reggaeton jatko 1-2 / Hanna-Maija TÄYNNÄ!

Reggaetonin jatkoryhmä jatkaa musiikin tulkinnan, liikkeen laajuuden hallinnan ja aksenttien harjoittelun parissa. Työstämme monipuolisia koreografioita sekä uudempiin hitteihin että vanhoihin klassikoihin. Tunnilla tehdään ajoittain myös lattiatyöskentelyä, joten halutessasi voi käyttää polvisuojia. Liikkeille tarjotaan kuitenkin aina myös vaihtoehto. Syksyn kurssin tekniset painopisteet ovat:

 • keskivartalon koontojen hallinta erilaisissa liikkuvissa ja staattisissa askelsarjoissa ja liikkeissä
 • liikkeiden yhteensitominen ja erottelu musiikintulkinnan keinona

Keskiviikko

17-18 Reggaeton alkeet 2- jatko 1 / Hanna-Maija TÄYNNÄ!

Syvennämme lajituntemusta ja perehdymme tarkemmin rytmiikkaan sekä liikemateriaalin variointiin. Tunnilla soivat niin uudet hitit kuin vanhemmat klassikotkin. Syksyn kurssi painottuu monipuoliseen koreografiatyöskentelyyn.

18-19 Salsa Ladies’ Style on1 jatko 2 / Hanna-Maija TÄYNNÄ!

Tunti koostuu jakaantuu noin 50/50 tekniikkaosioon ja koreografiatyöskentelyyn.  Halutessasi voit tanssia koroissa. Syksyllä 2018 painotamme erityisesti seuraavia teemoja:

 • liikkeen “maadoittaminen” ja flow
 • rintarangan rotaation monipuolinen käyttö käännöksissä ja spinneissä
 • käsienvarsien, pään ja käsien liikkeiden pehmentäminen ja sitominen osaksi vartalon perusliikettä

19-20 Showstyle Reggaeton jatko 2- edistyneet / Hanna-Maija 

Reggaetonin showstyle-ryhmä työstää monipuolisia ja näyttäviä koreografioita. Tunti painottuu koreografiatyöskentelyyn ja uudenlaisten lähestymistapojen löytämiseen. Tunti sisältää paljon koreografiaharjoitteita sekä lattiatyöskentelyä, polvisuojat suositeltavat. Lajin perustekniikan hyvä hallinta välttämätöntä. Huomioithan että ryhmä työstää koreografioita pitkäjänteisesti, joten kurssi ei sovi oppilaille jotka eivät pääse osallistumaan tunneille säännöllisesti.

Torstai

17-18 6.9-27.9.18 Booty tekniikka 1, alkeet / Emmi (4 vko)

Lantio haltuun! Booty tekniikka 1 kurssi sopii aivan aloittelijoille, jotka haluavat perehtyä lantion hallintaan sekä aiemmin tanssineille perusteiden kertaamiseksi. Tunnin opettaja Emmi on tunnettu perusteellisesta ja selkeästä tekniikoiden opettamisesta.

18-19 Club Style Reggaeton jatko 1-2 / Emmi

Boom! Täyslaidallinen asennetta olkaa hyvä! Kurssilla maustetaan reggaeton koreografioita twerkin ja hip hopin elementeillä, takuuvarmalla asenteella tekniikan huolellista läpikäymistä unihtamatta. Musana parhaat reggaeton biitit.

19-20 Reggaeton Estilo Femenino jatko 1 / Hanna-Maija TÄYNNÄ!

Reggaetonin mimmityyliä parhaimmillaan! Tunti koostuu lämmittelystä ja lyhyestä tekniikka osiosta sekä tanssisarjasta. Syksyn 2018 kurssilla painotamme seuraavia teemoja:

 • vartalon monipuolinen käyttö ja hallinta
 • pehmeän ja voimaakkaan liikkeen tuottaminen
 • musiikin ja tunnetilojen ilmaisu ja tulkinta liikkeessä

Lauantai

13.30-14.45 Salsa Ladies’ Style on2 pienryhmä jatko 1 / Hanna-Maija  TÄYNNÄ! 

Ladies’ style on2 pienryhmä syventää  on2 tyylin askelsarjojen hallintaa ja perehtyy rytmityksen vaihdoksiin ja harjoittelee monipuolista varatalonhallintaa. Syksyllä 2018 luvassa myös pachanga mausteita. Ryhmällä on oma Vimeo-kanava ja ryhmän jäsenet saavat joka kausi kirjallisen palautteen edistymisestään.  Mukaan mahtuu max. 10 hlö.

Lauantaisin klo 14.45-16:

8.9-22.9.18 Salsa tekniikka intensiivi, avoin taso / Hanna-Maija (3 vko) TÄYNNÄ!

Intensiivinen tanssitekniikan läpikäynti. Henkilökohtaisen palautteen varmistamiseksi opetus toteutetaan pienryhmässä, max 8 hlö. Edellyttää salsan jonkin tyylisuunnan perusteiden hallintaa. Opettaja antaa kullekkin oppilaalle oppilaan lähtötasoon sopivat harjoitteet.