Tasot ja lajit

Tasokuvaukset ovat suuntaa antavia. Huomioithan että sopivan tunnin valintaan vaikuttaa tanssiharrastuksen keston myös kuinka tiiviisti olet osallistunut tunneille. Alkeistason tunneille voivat hyvin tulla kertaamaan tekniikkaansa myös pidempään tanssineet, ja vastaavasti muita lajeja harrastaneet aloittelijat voivat halutessaan tulla kokeilemaan myös jatkotason tunteja. Mikäli olet epävarma mikä kurssi sopii sinulle parhaiten, ota rohkeasti yhteyttä! Kaikkien kurssiemme opetussuunnitelmat tehdään pitkäjänteiseen harjoitteluun tähdäten, ja suunnitelmia päivitetään ryhmän etenemisen mukaan.

Alkeet 1 

Aloittelijat tai puolen vuoden opinnot. Tunnit keskittyvät lajin perusteisiin ja lyhyisiin tanssisarjaharjoitteisiin.

Alkeet 2

Noin 0,5-1,5 vuoden opinnot, tapauskohtaisesti. Tunneilla hiotaan pidemmälle lajin perustekniikkaa ja tanssisarjojen omaksumista.

Jatko 1

Noin 1,5-3 vuoden opinnot, tapauskohtaisesti. Edistyneen tason tekniikkaa ja vaativampia tanssisarjoja.

Jatko 2

3-5 vuoden opinnot, tapauskohtaisesti. Edellyttää perustekniikoiden hyvää hallintaa.

Avoin taso

Sopii sekä aloittelijoille, että aiemmin harrastaneille.

 

Lajikuvaukset

Reggaeton

Reggaeton musiikki on syntynyt Puerto Ricossa 90-luvulla. Musiikki tyylin  juuret ovat Panamalaisessa reggae en espanolissa, joka rantautui Panamaan Jamaikalta. Moderni reggaeton on imenyt vaikutteita monista eri karibialaisista tanssi- ja musiikkityyleistä, kuin myös yhdysvaltojen hip hop ja R’n’B musiikista. Tanssityylille ominaista on voimakas lantion ja rintakehän käyttö, erilaiset isolaatiot ja varatalon “ravistukset” sekä lyömätön asenne!

Salsa

Salsa on useiden eri karibialaisten rytmien sekoitus, mukaansatempaava energinen ja sosiaalinen tanssi. Studio Tamborissa opetetaan kuubalaista salsaa sekä salsaa on1 ja on2 (mambo) rytmityksillä. Opetamme tällä hetkellä salsaa vain soolotanssina. Parisalsa tunteja järjestämme yksityistunteina sekä pareille että ryhmille.

Rumba

Rumba on keskeinen osa kuubalaista musiikkikulttuuria ja siihen kuuluvat tiivistii tanssi, perkussiot ja laulu. Keskeistä rumbassa on tanssijoiden / tanssiparin ja musiikin yhteinen ja keskinäinen dynamiikka.

Commercial & Heels

Commercial ja Heels eivät ole varsinaisia “itsenäisiä” tanssilajeja, vaan eri tanssityylejä fuusioivia tunteja. Tanssityyli on urbaani ja kaupallinen, ja keskeistä tunneilla on rohkea ilmaisu, eläytyminen ja oman uniikin tyylin kehittäminen. Heels tunneilla tanssitaan nimensä mukaisesti koroissa.

Hip Hop

Kaduilla kehittyvä ja elävä, joka muuttaa muotoaan ajan kuluessa.  Tunneilla opetellaan katutansseille tyypillistä liikekieltä. Musiikkina tunneilla soi hip hop, rap ja rhytm & blues.